reklam

HÜDA-PAR eski Genel Başkanından HDP ve Erdoğan açıklaması


HÜDA-PAR eski Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, K24’ün BasiRoj programına katıldı. Yapıcıoğlu, programda Kürt sorunu, Cumhur İttifakı, HDP, 24 Haziran seçimlerine ve gündeme ilişkin çarpıcı
açıklamalarda bulundu.

 Türkiye’de Kürt sorunu çözülmeden adaletin, gelişmenin ve güvenli bir geleceğin olmasının mümkün olmadığını belirten Yapıcıoğlu, Müslümanın kendisi için istediği hakkı kardeşi için de istemesi gerektiğine dikkat çekerek Türklerin, Arapların ve Farsların sahip olduğu haklara Kürtlerin de sahip olması gerektiğini belirtti.

AK Parti’nin Kürt sorunana ilişkin yanlış bir yolda olduğunu belirten Yapıcıoğlu, MHP ile olan ittifakın AK Parti’yi olumsuz bir şekilde etkilediğini ifade etti. AK Parti’nin Kürdistan Bağımsızlık Referandumuna karşı tavır almasının Kürt seçmen üzerinde olumsuz bir etkide bulunduğunu ve Kürt seçmenin eskisi gibi AK Parti’ye oy vermeyeceğini belirtti.Birçok kez HDP’nin kapısını çaldıklarını ama kapının kendilerine açılmadığını ileri süren bağımsız milletvekili adayı, kongrelerine HDP’yi davet ettiklerini, ama HDP’nin kongrelerine katılmadığını, bayramlarda HDP’yi ziyaret etmek istediklerini ama HDP’nin kendilerine kapıyı kapattığını iddia etti. Yapıcıoğlu seçim öncesi de HDP’nin kapısını çaldıklarını, HÜDA-PAR olarak HDP ile diyalog içinde olmak istediklerini, ama HDP’nin bu taleplerine yanıt vermediğini belirtti.

Yapıcıoğlu, Erdoğan’ın eksiklerinin diğer cumhurbaşkanı adaylarına göre daha az olduğu için cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi.
HÜDA-PAR eski Genel Başkanından HDP ve Erdoğan açıklaması Reviewed by Stran on Haziran 09, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.