reklam

HDP'den çarpıcı iddia: Suruç'ta yaşananlar...


AKP'liler ile Suruçlu esnafın silahlı çatışmasının yaşandığı yerde incelemelerde bulunan HDP heyeti çarpıcı bir açıklamada bulundu. Heyette bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Suruç'ta yaşananların seçimlere 10 gün kala iktidar tarafından provokasyon olarak planlandığını iddia etti. Beştaş, yaşananların sorumlusunun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.


HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Meral Danış Beştaş, Nimetullah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, HDP Urfa adayları ve DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir’den oluşan HDP heyeti, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün AKP 'liler ile esnaf arasında silahlı çatışmanın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu.


HDP heyeti incelemelerinin ardından konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada ilk sözü alan HDP Diyarbakır milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, “Suruç’taki olay iki parti arasında yaşanan bir kavga değil, iktidarın dilinin bir faturasıdır” dedi.

Erdoğmuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

İktidar bu dilini derhal düzeltmelidir. Tahrikler asla bizi yanlışların içine sokamaz, ancak elbette ki bunun peşini de bırakmayacağız. Yaşanabilecek muhtemel gelişmelerin önünü her şeyden önce biz almaya çalışıyoruz. İktidara çağrı yapıyoruz, bakın bu yaptıklarınızın haddi hesabı kalmadı, artık insanları kendi hesaplarınıza alet etmeyin.

" AKP TARAFINDAN PROVOKASYON OLARAK PLANLANDI"

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, bir saat içerisinde Tayyip Erdoğan ve AKP’li bakanların konuya dair açıklama yapmasını olayın planlı olduğunun işareti olduğunu kaydetti.

Beştaş şunları söyledi:

Bir yurttaş, ‘size oy vermeyeceğim” demesi üzerine AKP’nin vekil adayı ve beraberindekilerin saldırısına uğruyor. Olayın başlangıcı budur.

Bu olayın bütün delilleri karartıldı. Hastanenin kameraları bile tahrip edildi.

İktidara çağrımızdır; yaptıklarınızın haddi ve hesabı kalmadı, yeter artık.

Biz bu olayları yakın tarihimizden çok iyi biliyoruz. AKP 'nin sicili bozuktur. Bu olayın iktidardan ayrık düşünülmesi mümkün değildir. Açıkça ifade ediyoruz ki bu olay seçimlere 10 gün kala AKP tarafından büyük bir provokasyon olarak planlanmıştır. Planı yapanlar oraya gidenlerdir. Biz bu planı boşa çıkaracağız.  HDP en küçük bir provokasyona bile gelmeyecek, seçim çalışmalarını sürdürecektir.

Süleyman Soslu içişleri bakanı sıfatıyla çıkarak, olayın planlı olduğunu söylüyor. Doğru, olay planlıdır. AKP tarafından planlanmış bir provokasyondur.

Biz AKP’nin bu dilini Ceylanpınar’da tanıyoruz, Suruç katliamında, 5 Haziran Diyarbakır katliamında tanıyoruz.

Suruç’ta OHAL değil, sıkıyönetim var. Asker şehre inmiş durumda.

Bu olay seçimde kaybettiklerini anlayan iktidarın planladığı bir provokasyondur.

Başaramayacaklar, halkımız bu provokasyonlara gelmeyecek. HDP’nin umudu ve cesaretini kıramayacaklar.
HDP'den çarpıcı iddia: Suruç'ta yaşananlar... Reviewed by Stran on Haziran 15, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.