reklam

Devrim Muhafızları’ndan Ruhani’ye tepki


İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, Ruhani’nin “Ordu komutanlarından hiçbirinin adı yolsuzlukla kirlenmedi ve siyasete de karışmıyorlar” ifadesine, “Devrim Muhafızları’na karşı düşman sesinin yankıları” nitelemesini yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin birkaç gün önce yaptığı açıklamada, “Silahlı kuvvetlerin ülkenin ekonomisi konusundaki vesveseleri, onları sahip oldukları yüksek hedeflerinden uzaklaştırmaktadır” demişti.

Ruhani ayrıca, “Ordu komutanlarından hiçbirinin adı yolsuzlukla kirlenmedi ve siyasete de karışmıyorlar” ifadelerini kullanması ülkede ismi yolsuzlukla anılan Devrim Muhafızları’nı hedef aldığı şeklinde yorumlandı.

Söz konusu açıklamaya ilişkin Hüseyin Selami, “Devrim Muhafızları’na karşı düşman sesinin yankıları” dedi.

İsim belirtmeden Ruhani’yi hedef alan konuşmasında Hüseyin Selami, şu ifadeleri kullandı:

“Bazı arkadaşlar gözlerimizin içine bakarak bizi kutluyor. Ancak bunu düşmanın sesiyle yapıyor. Devrim Muhafızları tehditlerden korkacak değil. Bazı arkadaşların düşman gibi davranması onlara yakışmıyor.

İç saldırılar Devrim Muhafızları’na yönelik başlatılan psikolojik savaşın mağlubiyetle sonuçlanmasından kaynaklanıyor. Ekonomik sorunları insanların rejimden uzaklaşmalarının sebebi olarak görmeyin. Açlık sınırının altında 40 milyon insanın yaşadığı ülke Amerika değil mi? Biliyorsunuz ki bu insanlar yemek alabilmek için yardım kartı taşıyor ve sokaklarda yatıyor.

Ülke ekonomisinin giderek kötüleşmesinin arkasında dış mihraklar var. Düşman, İran’ı geri kalmış, fakir ve kaos içine batmış bir ülke gibi göstermeye çalışıyor.”

Ruhani’nin açıklamalarına ayrıca Besic Güçleri komutanlarından Tuğgeneral Gulam Hüseyin Geidparvar’ı de tepki gösterdi.

Geidparvar, “Bazı yetkililerin resmi makamdan yaptığı konuşmalar Devrim Muhafızları’nın gücünü zayıflatmaya yetmez. Ruhani’nin Devrim Muhafızları’na yönelik açıklamasının nedeninin kendisinin Devrim Rehberi’nden -Ali Hamaney- uzaklaşması olduğunu düşünüyorum. Ehl-i Beyt ile olan ilişkimizi elimizden geldiğince sağlam tutmamız gerekir. Ayrıca şunu da bilmemiz gerekir ki ahretimiz, rehber Hamaney’in varlığına bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları’ndan Ruhani’ye tepki Reviewed by Stran on Nisan 21, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.