reklam

Baydemir: Üzüntü duymuyorum


TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülüp, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Şanıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “Karardan zerre kadar üzüntü duymuyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda okunan tezkerelerin ardından HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın milletvekilliği bugün düşürüldü.

Söz konusu kararın ardından HDP'li vekiller Genel Kurul salonunu terk etti.

Konuya ilişkin BBC Türkçe'ye konuşan Osman Baydemir, “Tam tersine aldıkları bu karadan onur duyuyorum, iftihar ediyorum. Bu karar gösteriyor ki onlar diktatörlüğü savunuyor, bu karar gösteriyor ki AKP faşizmi savunuyor, birlikte yaşamın bütün köprülerini ortadan kaldırıyor” dedi.

Osman Baydemir, konuşmasında şunlara yer verdi:

“AKP'nin böyle bir kararla parlamenterliğimizi gasp etmesi onun barıştan, demokrasi ve özgürlükten ne kadar korktuğunun göstergesidir. Şu an itibariyle dokunulmazlığım da kaldırıldı. Hakkımdaki bütün fezlekeler ceza ile sonuçlanırsa 300 yılı aşkın hapis cezası isteniyor. Bunun adına da AKP demokrasisi deniyor. Hiç kimse unutmasın bir gün kendilerinin çıkarmış olduğu yasalarla yargılanacaklar.”

Baydemir: Üzüntü duymuyorum Reviewed by Stran on Nisan 19, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.